Announcement

Collapse
No announcement yet.

Anyone have this issue with Tidal HiFi?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Anyone have this issue with Tidal HiFi?

    Everything seems okay, then suddenly it acts like it is paused, but won't restart. It spins like it is connecting but never does. Have to close Tidal and leave it off for several minutes to make it work again, Never had it happen before.

    Note - this is my personal notebook, not my music server, and it is plugged directly into the USB input of the Emotiva TA-100 integrated amp. It is not a wireless issue, as I have both strong signal, and the same speed as on all my other PCs that are running right now.

    I've only had Tidal for a couple months, but have never had this happen before, five or six times tonight already.
    Steve Lefkowicz
    Senior Associate Editor at Positive Feedback
    -
    Analog 1: Linn LP12 (MOSE/Hercules II), Ittok, Dynavector 10X5 MK.II Low, iPhono2/iPowerX; Analog 2: Pro-Ject RPM-1 Carbon, Talisman S, iFi iPhono.
    Digital: Samsung 300E5C notebook, JRiver Media Center 28, Tidal HiFi, Qobuz Studio), iFi NEO iDSD, iFi iUSB3, iPurifier2, Audioquest Jitterbug.
    Electronics: DIY passive line-stage, Antique Sound Labs MG-SI15DT-S, Burson Timekeeper Virtuoso
    Speakers: Tekton Perfect SET 15, Tekton Lore, Magneplaner .7
    Interconnects: Morrow Audio MA1, Vermouth Audio Black Pearl, Audioquest Evergreen
    Speaker cables: WyWyres Diamond, Morrow Audio SP4, Vermouth Audio Red Velvet, Audioquest Type 5
    Digital cables: Aural Symphonics USB, iFi Gemini twin-head USB.
    Accessories: Sound Organization turntable shelf, Mondo racks, Pangea Audio Vulcan rack, Pi Audio Group Über BUSS, Monster HTS2000 power conditioner, Kinetronics anti-static brush, Pro-Ject VC-S record cleaner, Spin Clean record cleaner.
    Headphones: Schiit Valhalla amp, Burson Conductor Virtuoso Amp, Meze Audio 99 Classic and 99 Neo, Beyerdynamic DT770Pro 600 ohm, DT770 Studio 80 ohm, 1More Triple Driver Over Ear, 1More Triple Driver IEM

  • #2
    I've had problems with Tidal since the last Microsoft Windows 10 upgrade... All of these programmers need to DIE! Everything worked fine before. I'm also having big problems with JRMC. This is why I love Lumin.
    Speakers/Amps: Genesis G2.2 Jr with Powered Servo-Sub Bass, Genesis GR1440 Mono Amps, 5,000 watts total power
    Preamp: SMc Audio VRE-1C Preamp (fully balanced inputs and output)
    Analog 1: VPI Signature 21 Belt-Drive Turntable w/ 10” 3D Printed Fatboy Gimbal Arm and Ortofon MC Windfeld Ti Phono Cartridge driving Lehmann Silver Cube Phono Preamp
    Analog 2: VPI HW-40 Direct-Drive Turntable w/ 12” 3D Printed Fatboy Gimbal Arm and Ortofon MC Anna Diamond Phono Cartridge driving Genesis Gold Phono Preamp
    Analog 3: Studer A810 R2R tape w/ Bridge Console. Using built-in tape preamp
    Digital: Lumin Network Player with Lumin NAS
    Cables: Genesis Advanced Technologies/Absolute Fidelity Interface Interconnects, Speaker, Phono and Power
    A/C Power: Extensive System Upgrades, Sub-panel w/hard-wired power cables, and IsoTek Super Titan Passive Power Conditioning for Amplifiers
    Accessories: Custom Acrylic Equipment Stands, Klaudio Ultrasonic RCM

    Comment


    • #3
      Now that you mention it, I have a few dropouts on the server with JRMC that hadn't happened before. Really, LPs are so much easier!
      Steve Lefkowicz
      Senior Associate Editor at Positive Feedback
      -
      Analog 1: Linn LP12 (MOSE/Hercules II), Ittok, Dynavector 10X5 MK.II Low, iPhono2/iPowerX; Analog 2: Pro-Ject RPM-1 Carbon, Talisman S, iFi iPhono.
      Digital: Samsung 300E5C notebook, JRiver Media Center 28, Tidal HiFi, Qobuz Studio), iFi NEO iDSD, iFi iUSB3, iPurifier2, Audioquest Jitterbug.
      Electronics: DIY passive line-stage, Antique Sound Labs MG-SI15DT-S, Burson Timekeeper Virtuoso
      Speakers: Tekton Perfect SET 15, Tekton Lore, Magneplaner .7
      Interconnects: Morrow Audio MA1, Vermouth Audio Black Pearl, Audioquest Evergreen
      Speaker cables: WyWyres Diamond, Morrow Audio SP4, Vermouth Audio Red Velvet, Audioquest Type 5
      Digital cables: Aural Symphonics USB, iFi Gemini twin-head USB.
      Accessories: Sound Organization turntable shelf, Mondo racks, Pangea Audio Vulcan rack, Pi Audio Group Über BUSS, Monster HTS2000 power conditioner, Kinetronics anti-static brush, Pro-Ject VC-S record cleaner, Spin Clean record cleaner.
      Headphones: Schiit Valhalla amp, Burson Conductor Virtuoso Amp, Meze Audio 99 Classic and 99 Neo, Beyerdynamic DT770Pro 600 ohm, DT770 Studio 80 ohm, 1More Triple Driver Over Ear, 1More Triple Driver IEM

      Comment


      • #4
        Yes sometimes I have connectivity issues the origin of which I can't identify. While listening Tidal will just cut out for about 5-10 secs and then cut back in. I installed a pair of TP Links to boost my signal, oh yes using wifi with my Bluesound player. I spoke to Bluesound at the La show and they didn't like my TP Links and suggested a hard wire connection but that isn't going to happen until we paint our place in a couple of years. ITMT the TP Links have improved the signal.
        Turntable: TW Acustic TT with Ref motor & controller; Tri-Planar Arm; Ortofon Windfeld-Ti Cartridge, Harmonix-Combak platter mat & weight; PS Audio Stellar Phono Preamp; KLAudio Ultrasonic Record Cleaner.

        Digital: Bluesound Vault-2 Music Server & Streamer

        Amplification: PS Audio Stellar Phono Preamp, VTL 6.5 preamp Series II, Pass Labs 150.8 Amp

        Loudspeakers: Piega C711 Loudspeakers

        Isolation: Symposium Osiris Rack; Symposium Platforms and Roller Blocks plus grade 2.5 Balls

        Misc: PS Audio Noise Harvesters, Acoustic Revive RR-888 Low Frequency Pulse Generator, Synergistic Research 12 UEF SE Line Conditioner, Level 3 HC AC Cord and Level 3 power cords, Synergistic Carbon fiber wall plates, Synergistic Research Orange Outlet, Furutech NCF Booster Braces, Audio Art Ref IC, MIT Oracle IC, synergistic Research Atmosphere X Euphoria Level 3 Balanced ICs, Synergistic Research Euphoria Level 3 Speaker Cables, Synergistic Research Cable Risers.

        Sennheiser HDV 650 Headphone Amp; Sennheiser HD800s Headphones.

        Comment


        • #5
          My music server is a wired LAN connection. The laptop I was using last night for Tidal was on WiFi but getting a very strong signal. For what it's worth, I had a TP Link Wifi extender and returned it. Never got it to work well enough. I now have an Asus RT-N53 extender/router to boost WiFi throughout the house, and it works really well.
          Steve Lefkowicz
          Senior Associate Editor at Positive Feedback
          -
          Analog 1: Linn LP12 (MOSE/Hercules II), Ittok, Dynavector 10X5 MK.II Low, iPhono2/iPowerX; Analog 2: Pro-Ject RPM-1 Carbon, Talisman S, iFi iPhono.
          Digital: Samsung 300E5C notebook, JRiver Media Center 28, Tidal HiFi, Qobuz Studio), iFi NEO iDSD, iFi iUSB3, iPurifier2, Audioquest Jitterbug.
          Electronics: DIY passive line-stage, Antique Sound Labs MG-SI15DT-S, Burson Timekeeper Virtuoso
          Speakers: Tekton Perfect SET 15, Tekton Lore, Magneplaner .7
          Interconnects: Morrow Audio MA1, Vermouth Audio Black Pearl, Audioquest Evergreen
          Speaker cables: WyWyres Diamond, Morrow Audio SP4, Vermouth Audio Red Velvet, Audioquest Type 5
          Digital cables: Aural Symphonics USB, iFi Gemini twin-head USB.
          Accessories: Sound Organization turntable shelf, Mondo racks, Pangea Audio Vulcan rack, Pi Audio Group Über BUSS, Monster HTS2000 power conditioner, Kinetronics anti-static brush, Pro-Ject VC-S record cleaner, Spin Clean record cleaner.
          Headphones: Schiit Valhalla amp, Burson Conductor Virtuoso Amp, Meze Audio 99 Classic and 99 Neo, Beyerdynamic DT770Pro 600 ohm, DT770 Studio 80 ohm, 1More Triple Driver Over Ear, 1More Triple Driver IEM

          Comment


          • #6
            Thanks for that info Steve. Actually I just received a new modem from my cable provider which is much bigger and heavier than my current one. They claim the new one should be much more powerful so I have to see how it works once installed tomorrow. I'll follow up. I found that two TP Links work fairly well BTW. One wasn't enough and the outlets position used in my apartment are an important factor.
            Turntable: TW Acustic TT with Ref motor & controller; Tri-Planar Arm; Ortofon Windfeld-Ti Cartridge, Harmonix-Combak platter mat & weight; PS Audio Stellar Phono Preamp; KLAudio Ultrasonic Record Cleaner.

            Digital: Bluesound Vault-2 Music Server & Streamer

            Amplification: PS Audio Stellar Phono Preamp, VTL 6.5 preamp Series II, Pass Labs 150.8 Amp

            Loudspeakers: Piega C711 Loudspeakers

            Isolation: Symposium Osiris Rack; Symposium Platforms and Roller Blocks plus grade 2.5 Balls

            Misc: PS Audio Noise Harvesters, Acoustic Revive RR-888 Low Frequency Pulse Generator, Synergistic Research 12 UEF SE Line Conditioner, Level 3 HC AC Cord and Level 3 power cords, Synergistic Carbon fiber wall plates, Synergistic Research Orange Outlet, Furutech NCF Booster Braces, Audio Art Ref IC, MIT Oracle IC, synergistic Research Atmosphere X Euphoria Level 3 Balanced ICs, Synergistic Research Euphoria Level 3 Speaker Cables, Synergistic Research Cable Risers.

            Sennheiser HDV 650 Headphone Amp; Sennheiser HD800s Headphones.

            Comment


            • #7
              Yep and it has nothing to do with you're nas or a pc or your Dac. Right now I stream from my streamer no pc or nas and I get these "stutters". Of course it only last seconds and then everything Is fine. I've sent two trouble reports to Tidal an no response. Tired another streamer. Same thing it's so intermittent and it's not album or song dependent as I can replay the same song and no problem. I tired different routers, different brands same weird problem. I had thought it could be my internet provider but that's going to be hard to prove unless you hook an analyzer and prove something is a miss to them. So weird and such a pain in the ass, digital always something freaky. Maybe this is a different deal than you have Steve.
              Chris
              ----------------------------------------------------------------
              Kef 201/2, Pass xa30.5, W4S STP-SE, Manley Chinook, VPI Classic, Dynavector DV20x2L, ExaSound e32, Acoustic Zen cables. (Office): Vincent SP331 Mkll, Quicksilver Pre, Lumin D1, (Ken Lau Signiture Edition PSU), Bryston BCD-1, Vapor Audio Breeze, WooAudio W6se,Questyle Audio CMA800R LCD-3,HD800s, HD600, Mr Speaker Ether C Flow,

              Comment


              • #8
                Your description sounds like mine. I agree. I think it's really a Tidal problem although I can't be absolutely sure in the end.
                Turntable: TW Acustic TT with Ref motor & controller; Tri-Planar Arm; Ortofon Windfeld-Ti Cartridge, Harmonix-Combak platter mat & weight; PS Audio Stellar Phono Preamp; KLAudio Ultrasonic Record Cleaner.

                Digital: Bluesound Vault-2 Music Server & Streamer

                Amplification: PS Audio Stellar Phono Preamp, VTL 6.5 preamp Series II, Pass Labs 150.8 Amp

                Loudspeakers: Piega C711 Loudspeakers

                Isolation: Symposium Osiris Rack; Symposium Platforms and Roller Blocks plus grade 2.5 Balls

                Misc: PS Audio Noise Harvesters, Acoustic Revive RR-888 Low Frequency Pulse Generator, Synergistic Research 12 UEF SE Line Conditioner, Level 3 HC AC Cord and Level 3 power cords, Synergistic Carbon fiber wall plates, Synergistic Research Orange Outlet, Furutech NCF Booster Braces, Audio Art Ref IC, MIT Oracle IC, synergistic Research Atmosphere X Euphoria Level 3 Balanced ICs, Synergistic Research Euphoria Level 3 Speaker Cables, Synergistic Research Cable Risers.

                Sennheiser HDV 650 Headphone Amp; Sennheiser HD800s Headphones.

                Comment


                • #9
                  My case wasn't a stutter. It completely stopped. Clicking to start playing again didn't work. Closing and reopening tidal didn't work. Had to either close Tidal and wait several minutes, or reboot the notebook. I wonder if it had anything to do with the update from Tidal it installed when i booted that notebook yesterday. I hadn't used it in about a month.
                  Steve Lefkowicz
                  Senior Associate Editor at Positive Feedback
                  -
                  Analog 1: Linn LP12 (MOSE/Hercules II), Ittok, Dynavector 10X5 MK.II Low, iPhono2/iPowerX; Analog 2: Pro-Ject RPM-1 Carbon, Talisman S, iFi iPhono.
                  Digital: Samsung 300E5C notebook, JRiver Media Center 28, Tidal HiFi, Qobuz Studio), iFi NEO iDSD, iFi iUSB3, iPurifier2, Audioquest Jitterbug.
                  Electronics: DIY passive line-stage, Antique Sound Labs MG-SI15DT-S, Burson Timekeeper Virtuoso
                  Speakers: Tekton Perfect SET 15, Tekton Lore, Magneplaner .7
                  Interconnects: Morrow Audio MA1, Vermouth Audio Black Pearl, Audioquest Evergreen
                  Speaker cables: WyWyres Diamond, Morrow Audio SP4, Vermouth Audio Red Velvet, Audioquest Type 5
                  Digital cables: Aural Symphonics USB, iFi Gemini twin-head USB.
                  Accessories: Sound Organization turntable shelf, Mondo racks, Pangea Audio Vulcan rack, Pi Audio Group Über BUSS, Monster HTS2000 power conditioner, Kinetronics anti-static brush, Pro-Ject VC-S record cleaner, Spin Clean record cleaner.
                  Headphones: Schiit Valhalla amp, Burson Conductor Virtuoso Amp, Meze Audio 99 Classic and 99 Neo, Beyerdynamic DT770Pro 600 ohm, DT770 Studio 80 ohm, 1More Triple Driver Over Ear, 1More Triple Driver IEM

                  Comment


                  • #10
                    Steve,
                    Are you using the browser version of Tidal, or the PC application?

                    Last week I was experiencing a different issue with the Tidal. Between tracks the volume would mute. There was an update for the PC application late last week that appeared to correct it. I have been using Tidal on my Windows machine for the past 2-Days for multiple hours each day with no interruption. I'm also streaming via wifi. Noissues today as well, but I'm only streaming for 15 minutes.


                    [TURNTABLE] TW Acustic Raven One [TONEARM] Dynavector DV 507Mkii & Graham Phantom [PHONO] BAT VK-P10 & Dynavector PHA200; [CARTRIDGE] Dynavector XV1S, Lyra Kleos, Ortofon Cadenza Mono [TAPE] Otari MTR15 & Technics RS1500 with JRF Headblock [DIGITAL] Grace Design M920, Lynx Auroa 8 ADC/DAC, Mac Mini with roon labs [PRAMP] McIntosh C2300 [AMP] McIntosh C601s [SPEAKERS] Legacy Audio Whisper & Wavelet [ACC] Klaudio Ultrasonic RCM

                    Comment


                    • #11
                      The PC Application. it never happened until after the update, but it only happens on one of the three notebooks I run Tidal on. It doesn't happen on either my music server or my office laptop, only my personal notebook that I have at home. All three are on Win10.
                      Steve Lefkowicz
                      Senior Associate Editor at Positive Feedback
                      -
                      Analog 1: Linn LP12 (MOSE/Hercules II), Ittok, Dynavector 10X5 MK.II Low, iPhono2/iPowerX; Analog 2: Pro-Ject RPM-1 Carbon, Talisman S, iFi iPhono.
                      Digital: Samsung 300E5C notebook, JRiver Media Center 28, Tidal HiFi, Qobuz Studio), iFi NEO iDSD, iFi iUSB3, iPurifier2, Audioquest Jitterbug.
                      Electronics: DIY passive line-stage, Antique Sound Labs MG-SI15DT-S, Burson Timekeeper Virtuoso
                      Speakers: Tekton Perfect SET 15, Tekton Lore, Magneplaner .7
                      Interconnects: Morrow Audio MA1, Vermouth Audio Black Pearl, Audioquest Evergreen
                      Speaker cables: WyWyres Diamond, Morrow Audio SP4, Vermouth Audio Red Velvet, Audioquest Type 5
                      Digital cables: Aural Symphonics USB, iFi Gemini twin-head USB.
                      Accessories: Sound Organization turntable shelf, Mondo racks, Pangea Audio Vulcan rack, Pi Audio Group Über BUSS, Monster HTS2000 power conditioner, Kinetronics anti-static brush, Pro-Ject VC-S record cleaner, Spin Clean record cleaner.
                      Headphones: Schiit Valhalla amp, Burson Conductor Virtuoso Amp, Meze Audio 99 Classic and 99 Neo, Beyerdynamic DT770Pro 600 ohm, DT770 Studio 80 ohm, 1More Triple Driver Over Ear, 1More Triple Driver IEM

                      Comment


                      • cpp
                        cpp commented
                        Editing a comment
                        Don't rule out those exciting Windows updates, if you use windows , if you do maybe check your windows updates around the time you first noticed the problem. Just a thought

                      • RoadDawgWest
                        RoadDawgWest commented
                        Editing a comment
                        The only Windows machine I have run the Tidal application has been on Windows 7 Professional. I second ccp's comment. Also put a support ticket into Tidal if you have not done so already.
                    Working...
                    X